Passie

Passie en Purpose

De receptioniste van een farmaceutisch bedrijf vertelde mij lang geleden dat de reden de telefoon altijd op te nemen binnen drie maal overgaan, was gelegen in het feit dat zij daarmee een mensenleven kon redden.

Van een callcenter manager hoorde ik een verhaal over teams die potentiële sponsors voor studiebeurzen benaderden. Het meest succesvol was het ene team dat kennis had gemaakt met de ontvangers van zo’n beurs. De teamleden hadden gehoord en gezien wat een “life changing” effect dit had en werkten én harder én met meer plezier.

Een badmeester die nooit zijn aandacht liet verslappen, omdat hij had meegemaakt hoe een moeder reageerde toen hij haar kind uit het water had gered.

De meeste mensen werken niet direct met hun doelgroep. Niet zoals artsen hun patiënten zien en welzijnswerkers slachtoffers van geweld. We voelen ons eerder raderen in een grote machine en kunnen makkelijk vergeten dat de activiteiten van ons als individu (grote) impact hebben op mensen.

Alle leden van een team zijn essentieel. Een restaurant kan ook niet floreren met ongewassen bestek en een chemisch bedrijf niet zonder de schoonmakers van de opslagtanks.

De “truc” is erachter te komen waardoor die schoonmaker van opslagtanks, die echt niet de leukste baan van Nederland heeft, wél voldaan en gelukkig kan worden.
De “truc” is er achter te komen waardoor die badmeester uitkijkt naar een dag werken en ook weer voldaan naar huis gaat.

De “truc” is geen truc.
Ieder mens wil bijdragen en iets betekenen voor anderen. Want dat geeft betekenis aan wat je doet.

Klik hier om te ontdekken hoe je met Yellow Yards Company momentum genereert én vasthoudt

Meer weten?

Neem contact op

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met u op.

screenshot-2016-10-21-at-14-58-37
Stuur ons een email
Contact

We nemen zsm contact met u op.