Imagine: HRM met als taak……….HRM!!

 In Geen categorie

Wat als HRM niet een business partner zou zijn, maar een partner. Een gelijkwaardige partner met een andere focus binnen de organisatie dan de (lijn)manager. Niet een hulpje voor dossieropbouw en het beheer van het opleidingsbudget, maar de eindverantwoordelijke voor mensbeleid.

Wat als HRM de hiërarchisch manager zou zijn van het personeel en de (lijn)manager zou optreden als functioneel leidinggevende. De matrixorganisatie wat verder uitgebreid.

Wat als HRM zou opereren als de “in house” pool van arbeidskrachten en de (lijn)manager zou deze krachten kunnen inhuren voor kortere of langere tijd.

Wat als HRM zou worden beoordeeld (in sommige organisaties blijkbaar liever afgerekend op) op bijvoorbeeld criteria als:

  • de inzetbaarheid van het personeel
  • hun geluk
  • hun flexibiliteit
  • het vermogen in verschillende verbanden te opereren en samenwerken en
  • hun mate van voorbereid zijn op het weer betreden van de arbeidsmarkt
  • enzovoort

Wat als dat zo zou zijn.

Als ik erover spreek, ook in HRM kringen, zijn de eerste reacties alvast afhoudend. Want het is nu niet zo, het primaat ligt bij de business en we kunnen het niet. Over mindset gesproken.

Uiteraard kunnen “we” het nu niet. Verantwoordelijkheid nemen is iets dat HRM nauwelijks heeft gekend. Opeens wel aangesproken kunnen worden aspecten die mede de kern vormen van wat het “managen van de menselijke hulpbronnen” feitelijk betekent, is minimaal beangstigend. Daarnaast is het blijkbaar te zeer out of the box gedacht dat niet de (lijn)manager hiërarchisch gezien over de medewerkers gaat, maar HRM. Natuurlijk lijkt het een beetje op detachering of uitzenden, maar dan intern. Alleen dan wel met de zekerheid dat je zelf aan de knoppen zit. Een positie die je zeker ten opzichte van je talenten wilt hebben en die positief uitwerkt op de betrokkenheid van de mensen. Die vergelijking is verder inspirerend, omdat het al iets aangeeft over resultaatverlichtingen en kunnen leveren wat de organisatie nodig heeft. Niet als business partner dus, maar als afdeling met mede verantwoordelijkheid voor het bedrijfsresultaat.

Uiteraard willen we daar graag over praten. Hier vindt u een inspiratie hoe wij dat kunnen doen.

Recent Posts
Stuur ons een email
Contact

We nemen zsm contact met u op.