Coaching

Direct en confronterend

Een leidinggevende van een groot bedrijf legde mij eens uit waarom hij coaching belangrijk vindt.

“Weet je”, zei hij, “als je kind thuis komt met een slecht rapport, dan ga je helpen en zorg je voor bijles of zoiets. Dan ga je als leidinggevende die een niet functionerende medewerker heeft, toch niet meteen dossiers opbouwen en toewerken naar ontslag?! Dan regel je coaching“.

Gelukkig is slecht functioneren niet de belangrijkste reden dat mensen coaching krijgen. Integendeel haast. Minstens zo vaak gaat het bij coaching om een mogelijkheid te hebben even stil te staan bij het eigen functioneren. Waar wil ik heen? Waarin wil ik me verbeteren? Wat is een volgende stap?

De coaching van Yellow Yards Company is direct en zelfs confronterend. Het heeft een maximale duur en we werken, in overleg met de medewerker en de organisatie, aan heldere doelen. We willen resultaten. Coaching is geen therapie.

Werken is topsport. Alles gaat steeds sneller en de lat ligt haast iedere week weer hoger. Atleten, van voetballers tot golfers tot turners, kennen het belang en de waarde van coaching (en training). Binnen bedrijven lijkt er een zekere angst voor te bestaan. Alsof je daar, waar je de helft van je wakende leven doorbrengt, niet mag laten zien dat je dingen moet leren. En dat je jezelf steeds wilt verbeteren.

Lees ter inspiratie eens wat Nederlands topgolfer Joost Luiten schrijft over mental coaching.

Coaching is geen therapie

Samen werken aan verbetering. Wat is een volgende stap?

Werken is topsport

Atleten, van voetballers tot golfers tot turners, kennen het belang en de waarde van coaching

Meer weten?

Neem contact op

Vul het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met u op.

Overleg
CoachingHet bereiken van resultaten.
Stuur ons een email
Contact

We nemen zsm contact met u op.